2 november, 2018
Risbröd med morot

Strikt diet för lillan. Ris som vi annars försökt undvika i bak på grund av arseniken, har nu fått bli en vanlig ingrediens.
Här är en variant med morötter, av det risbröd vi fick recept på av dietisten. Det blev mitt favoritbröd under de veckor vi följde dieten.
Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, soja, ägg, frön, nötter och mandel ?
Du behöver
30 g jäst
1 tsk bakpulver
3,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk socker
4 msk pofiber
30 g mjölkfritt margarin
5,5 dl rismjöl
1 dl morotspuré (jag köpte färdig morotspuré på barnhyllan)
.
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula hösten i degbunken.
Smält det mjölkfria margarinet. Tillsätt vatten och värm till fingervarmt.
Häll degspadet över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt salt, socker och Pofiber. Låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner morotspuré.
Blanda rismjölet med bakpulvret och tillsätt det till degspadet. Blanda degen ordentligt med degkrokar.
Olja 12 muffinsformar och klicka i smeten. Enklast är formar av silikon, men de ger tyvärr alltid lite bismak.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i ca 15 minuter.
Går bra att frysa.
3 kommentarer
Pingback: Mat under utredning | Small and Sweets
Hur mycket morotspuré är det i receptet?
Oj! Missade jag att skriva in det? Så bra att du uppmärksammade mig på det ? Jag brukar ta en barnmatsburk med morotspuré. Den motsvarar 1 dl.
Uppdaterar receptet!