HemSWEETS Rabarbercurd – utan ägg

Rabarbercurd – utan ägg

Comments : 1 Posted in : SWEETS on by : Lollo

Det är sällan man äter nåt som är så gott att hårstråna på armarna reser sig. Men den här rabarbercurden bjöd på ett sådant tillfälle. Alltså – så otroligt god! 

Aldrig testat rabarbercurd tidigare. Men jag älskar rabarber och gillar curd, så kände att jag ville testa. Och det ångrar jag verkligen inte! Frågan är nu bara vad jag ska ha den till. Massor av idéer. Eller så tar jag en sked och bara njuter ? 

Färgen får du så klart av rabarbern och ju rödare stänger du väljer, desto mer färg får curden. Det går även att fuska med lite karamellfärg om du inte hittar röda. 

Den här curden innehåller inga ägg, så du gör den enkelt till vegansk genom att välja mjölkfritt margarin istället för smör. 

Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?


Du behöver

500 g rabarber (ca 5 stänger)

1,5 dl vatten

3 msk majsstärkelse 

2 dl strösocker

100 g smör eller mjölkfritt margarin 


Gör så här

Tvätta rabarbern och dela i ca 0,5 cm tjocka bitar. Låt koka tillsammans med vattnet tills rabarbern har blivit som en kräm.

Sila nu rabarbern genom en finmaskig sil ner i en bytta. Det tar ett tag, men det är det värt! Kvar blev för mig en cirka en matsked med skal. 

Häll nu ”såsen” tillbax i kastrullen och tillsätt majsstärkelsen. Vispa ordentligt för att undvika klumpar. 

Värm upp ”såsen” och ta av kastrullen från plattan när curden börjat tjockna.  

Rör ner smöret och sockret så det får smälta. 

Häll upp i en ren burk och låt svalna. 

Det blir ganska mycket, ca en halvliter, så var redo med en lite större burk. 

Njut! 

1 kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *