20 juli, 2016
Pizzabullar

Sommar och tid för picknick och utomhusaktiviteter hela dagarna ? Till dagens utflykt lyxade vi till det med pizzabullar fyllda med barnens favoritsaker.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
12 stycken
Du behöver
Degen
3-4 dl glutenfri mjölmix
2 dl naturel yoghurt/filmjölk
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1 krm xantangummi (eller 0,5 msk fiberhusk)
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
Tomatsås
3 msk tomatpuré
3-4 msk passerad tomat
Svartpeppar och salt
Fyllning
8 skivor rökt skinka
4 skivor rökt medvurst
0,5 rödlök
En näve oliver utan kärnor
Riven ost
Lite riven parmesan att strö över
Oregano och vitlökspulver
… eller vad du är sugen på, exempelvis fetaost, svamp, tonfisk, seranoskinka mm mm.
Förbered fyllningen
Hacka löken fint och stek den mjuk i smör.
Strimla oliverna.
Degen
Rör ihop yoghurt, sirap, olja och xantangummi (alternativt fiberhusk). Låt svälla medans du värmer stekpannan och blandar resten av ingredienserna i en liten skål. Börja med 3 dl mjölmix och använd sedan mer för att få en bra deg på bakbordet.
Häll nu i mjölblandningen i yoghurtröran och blanda till en deg. Häll ut den på mjölat bakbord och arbeta in mjölmix tills degen slutat kladda och är bra att arbeta med.
Mjöla ett bakplåtspapper och kavla ut degen så tunt som möjligt. Degen ska bilda en rektangel.
Fixa själva pizzabullarna
Sprid ut tomatsåsen och lägg ut ditt pålägg huller om buller ovanpå. Lägger du i rader så tänk på att sedan skära åt rätt håll så varje bulle får smak av allt. (Det missade jag… ?)
Rulla försiktigt ihop till en rulle. Rulla från långsida till långsida. Försök att rulla ganska hårt, annars blir det svårt att flytta över bullarna till formen.
Dela degen i 12 bitar och flytta över till en muffinsform för normalstora muffins. Använd pappersformar i om du vill, men det fungerar även bra utan. Jag smorde inte ens formen och det gick jättebra ändå.
Grädda bullarna på 225 grader, mitt i ugnen tills de fått färg och degen blivit färdig, dvs 12-15 min.
1 kommentar
Pingback: Picknick med pizzabullar | Small and Sweets