1 april, 2016
Mörkulor

Mina absoluta favoritkakor. Fulla av chokladsmak och liksom smälter i munnen. Går bara inte att ta en… ?
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Blir ca 40 stycken.
Du behöver
200 g smör
4 dl mjölmix, Sempers finmix
1 dl teffmjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
Gör så här
Rör fettet mjukt och blanda i socker så det blandas ordentligt. Rör i de andra ingredienserna och jobba ihop till en smidig deg.
Forma degen en lång rulle och dela i ca 40 bitar. Rulla till små kulor och lägg på en plåt med bakpappper.
Grädda dem i mitten av ugnen i 50-75 grader i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen ca 12 timmar.
Jag brukar baka dem på kvällen och börja morgonen med en – nä, minst två – kakor till morgonkaffet.
Degen går bra att halvera.
Kan / vill du använda vanligt mjöl byter du mjölen mot 4 dl vetemjöl.
5 kommentarer
Går det att byta ut teffmjölet mot något annat mjöl?
Det gör det absolut! 🙂
Jag har gjort dessa i åratal men med vanligt vetemjöl. Man kan som variation också tillsätta några droppar mintolja i degen eller lite lakrits pulver.
Åh, lakrits lät ju som en vinnarkombo! Det ska jag testa. Tack för tipset ?
Pingback: ”Vi ska bara ha en liten picknick…” | Small and Sweets