3 november, 2018
Mördeg med ris

Den här mördegen gjorde mig riktigt glad! Enkel att göra, lätt att arbeta med och god.
Originalreceptet kommer från Karolina Tegelaars bok Stora boken om naturligt glutenfri bakning. Min ”bibel”. Alltså den är sååå bra!
Receptet innehåller egentligen xantangummi. Men eftersom vi just nu inte kan äta det, ersatte jag med pofiber och en del av strösockret mot sirap för att få till kakor som höll ihop.
Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel ?
En deg – många möjligheter ?
Du behöver
1/2 dl ljus sirap
1/4 dl strösocker
2 dl vitt rismjöl
1 dl klibbrismjöl
1/2 dl potatismjöl
1 msk tapiokastärkelse
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver
125 g mjukt mjölkfritt margarin
.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda strösocker, rismjöl, klibbrismjöl, potatismjöl, tapiokastärkelse, pofiber och vaniljpulver i en bunke.
Tärna ner margarinet och fingra ihop ingredienserna. Tillsätt sirapen och jobba klart degen.
Nu kan du börja baka! Bara fantasin sätter dina gränser ?
Jag kavlade ut degen på ett mjölat, med klibbrismjöl, bakplåtspapper. Stansade sedan ut kakor som var ungefär 3-4 mm tjocka.
Jag testade även att göra ”fingrar”, vilket också fungerade bra.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. De blir ganska snabbt bruna under, så man får testa sig fram på sin ugn.
3 kommentarer
Pingback: Halloween | Small and Sweets
Pingback: Minitårta med choklad och kaffe – Small and Sweets
Pingback: Kattårta i miniformat – Small and Sweets