HemSWEETS Minitårta med choklad

Minitårta med choklad

Posted in : SWEETS, Tårtor on by : Lollo Etiketter: , ,

Äntligen blev det läge att testa formarna för små våningstårtor jag köpt! Inte helt enkla men så fina.

När jag bakade lillans tårta till kalaset blev det mer smet än jag behövde, så passade på att fylla upp även småformar. Tanken var att ha en liten minitårta klar till födelsedagens morgon. Så när jag ändå gjorde blomtårtan till kalaset fixade jag även denna. Jag tog på chokladfrosting, satte dit pärlor och frös in. Blommor fanns kvar att dekorera med när det var dags.

Jag lät tårtan tina i kylen över natten.

Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?

Du behöver

Tårtbotten

Mörk chokladtårta med rödvin (bytte rödvin mot starkt blandad tranbärsjuice och durra mot teff)

Chokladfrosting

25 g mjukt smör

2,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl kakao

100 g Philadelphiaost

.

Gör så här

Gör tårtbottnar i de storlekar och formar du önskar.

Vispa, med elvisp, ihop ingredienserna till frostingen tills den blir slät och smidig.

Spackla tårtan med chokladfrosting och garnera. Jag satte dit pärlor och blommor av sockerpasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.