21 december, 2018
Marknadsgodis – baskost

Det lackar mot jul i ett hejdundrande tempo ? Och eftersom lillan går på baskost börjar paniken över allt vad mat och sötsaker heter bara öka. Vi har klarat av kalas utan tårar men jul… Hur ska det gå?! Har vi tur får vi introducera mjölk, men jag vågar inte räkna med det.
Så vad göra? Något godis annat än chips måste väl gå att få till?
Jag har lovat stora tjejen marknadschoklad till jul. Och vid en närmare koll på receptet inser jag att det borde funka på baskost.
Och med facit i hand – hej julgodis! ????
Du behöver
30 g rapsolja
1,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 dl rismjöl
1 dl klibbrismjöl
1 dl florsocker
2 tsk blåbärspulver
.
Gör så här
Blanda rismjöler och florsocker noga i en skål.
Blanda olja, socker, vatten och blåbär i en kastrull och låt koka tills sockret löst sig (det går rätt fort).
Rör snabbt i den varma blandningen i riset och häll smeten i en form, klädd med bakplåtspapper. Jobba fort för smeten börjar stelna mycket fort.
Låt svalna helt. Lyft ur ”kakan” ur formen och skär i fyrkanter.
Jag sprider sedan ut bitarna på en stor tallrik och låter dem torka lite.
Förvara i tätslutande burk.
2 kommentarer
Pingback: Ljus kladdkaka (baskost) – Small and Sweets
Pingback: Baskost – tips och recept – Small and Sweets