18 december, 2016
Marknadschoklad

Min mormor brukade ge oss barnbarn hemgjord choklad i julklapp. Den var mjölig och väldigt söt. Och god, så klart!
Jag är inte säker på att det är marknadschoklad hon gjorde. Den här varianten med, extra kakao i, påminner dock mycket om barndomens jular.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel.
60 g smör
3 dl strösocker
1 dl vatten
3 dl glutenfri mjölmix (Lailas gula)
2 dl florsocker
1 dl kakao
Gör så här
Smält smöret och blanda i strösocker och vatten. Låt koka några minuter.
Blanda mjölmix, florsocker och kakao noga i en skål.
Rör snabbt i den varma smörblandningen och häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.
Låt svalna helt. Lyft ur ”kakan” ur formen och skär i fyrkanter.
Jag sprider sedan ut bitarna på en stor tallrik, lägger över en kökshandduk och låter dem torka till sig lite under natten.
Förvara i tät burk i kylen.
2 kommentarer
Läs gärna i mitt flöde på Facebook vad jag tyckte om att hitta receptet!
Men åh, va fint ?