HemSMALL Mellanmål Mangoglass

Mangoglass

Comments : 1 Posted in : Mellanmål, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Etiketter:

Den här mangoglassen kan du välja att servera direkt i en skål eller frysa in i formar.

Vi valde formar idag. Man får trycka ner glassen ordentligt eftersom smeten är ungefär som mjukglass i konsistensen när den är klar. Färdigfryst blir det en krämig pinnglass.

Lillan som väldigt sällan äter mer än en halv glass, slukade hela sin. Bättre betyg kan man knappast få 😘 

Utan mjölk, gluten, ägg, nötter och mandel 👍


Blir 3 glasspinnar med Ikeas formar.


Du behöver

2 dl frysta mangobitar

0,5 dl kokosgrädde* 


Gör så här

Mixa sönder mangon i en liten matberedare eller mixer. Tillsätt sedan grädden och mixa till en slät smet. 

Servera direkt eller fyll glassformar och låt frysa minst fyra timmar. 

* Jag använder Granits kokosgrädde eftersom den är tjock och krämig direkt och därmed enkel att dosera. Använder du kokosgrädde på burk måste du vispa ihop ihop grädden innan du doserar. 


Mango- respektive blåbärsglass 😘

1 kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *