27 februari, 2017
Lemoncurd

Lemoncurd utan ägg! Och utan mjölk för den som önskar. Ikväll blev det en veganvariant här hemma. Och den blev så underbart god! Just en så där perfekt blandning mellan surt och sött ? Och vilken färg sedan! Helt underbar.
Du behöver
3 ekologiska citroner
1 dl vatten
3 msk majsstärkelse
2 dl strösocker
100 g smör eller mjölkfritt margarin
Gör så här
Tvätta citronerna och riv skalet fint. Dela och pressa saften ur citronerna.
Bland rivet skal, citronsaft, vatten och majsstärkelse i en liten kastrull. Låt koka upp och rör om ibland.
När såsen tjocknat tar du kastrullen av plattan och rör ner smöret och sockret så det får smälta ner.
Häll upp i en ren burk och låt svalna.
Det blir ganska mycket så var redo med en lite större burk.
3 kommentarer
Pingback: Semla med lemoncurd | Small and Sweets
Pingback: Cheesecake med lemoncurd | Small and Sweets
Pingback: Marängtårta | Small and Sweets