19 februari, 2016
Lasange med zucchini

Fritt från gluten, vete, ägg, nötter och mandel.
Du behöver
1 pkt nötfärs
1 pkt krossade tomater
tomatpuré
1 dl ajvar, stark
vispgrädde
lök
vitlök
svartpeppar
provensalska kryddor
1/2 zucchini
2 dl créme fraiche
8-12 skivor ost
(oregano, paprikapulver)
Gör så här
Stek nötfärsen i stekpanna. Tillsätt ajvar, krossade tomater, tomatpuré och lite vispgrädde. Krydda med svartpeppar och frysta provensalska kryddor efter önskemål. Låt puttra samman och smaka av.
Ta en ugnsform och lägg ett lager köttfärs i botten. Klocka över créme fraiche och lägg på ostskivor. Lägg sedan på ett lager med skivad zucchini.
Börja om och lägg på ett nytt varv. Avsluta med köttfärs och créme fraiche. Krydda över med oregano och paprikapulver.
Receptet blir ca 5 portioner. Jag gjorde två portionsformar vilka gav fyra barnportioner samt tre portioner köttfärs att frysa in till nån annan gång.