HemSMALL Kokoskakor med citron (osötad)

Kokoskakor med citron (osötad)

Posted in : SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Etiketter: ,

Supergoda kakor! Blev lillans betyg efter att vi bakat och provsmakat. Just nu sitter hon i sin lilla fåtölj med en bricka full av kakor, kollar film och mumsar ?

Det här kokoskakan är en enkel, snabbfixad och söt liten kaka utan tillsatt socker. Lite knaprig i kanterna och mjuk i övrigt.

Vi smaksatte kakan med pressad färsk citron men du kan variera smaker i det oändliga. Vill du ha mer sötma kan du förslagsvis blanda ner lite bitar av dadlar eller aprikoser (de är dock redan söta av bananen). Eller varför inte dekorera med frön om du vill ha mer tuggmotstånd?

Du kan även välja mellan att ha den med bitarna av riven kokos eller att mixa smeten för en slät kaka. Jag upplever ofta att små barn lätt sätter kokos i halsen, så till ett litet barn skulle jag mixa i början.

Receptet ger 15-20 kakor.

Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?

Till vänster släta, mixade kokoskakor. Till höger, kakor med riven kokos bara nerblandad i den mosade bananen. Längst fram, dekorerad med solrosfrön.

Du behöver

1 mogen banan

ca 1,25 dl riven kokos

Citron

Gör så här

Mosa bananen noga och blanda ner ungefär 1,25 dl kokos. Exakt hur mycket som behövs beror på hur stor bananen är och hur ”fasta” du vill ha dem.

Vill du en slät kaka? Då kan du mixa banan och kokos till en slät smet ?

Pressa ner färsk citron till önskad smak.

Tryck ut platta små kakor, några millimeter tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. De kommer inte flyta ut i ugnen.

Grädda i ca 20-25 minuter på 150 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.