30 maj, 2016
Klassisk rabarberpaj

Klassisk rabarberpaj. Den här gången blandade jag i lite havregryn i smuldegen. Blev riktigt gott ?
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Använd mjölkfritt margarin för mjölkfri version.
Blir 1 stor paj.
Du behöver
5 dl glutenfri mjölmix, Urkrafts durra & teff*
6 msk socker
150 g smör
Fyllning
4-5 stänger rabarber
2-3 msk socker
Gör så här
Ta fram smöret så det hinner mjukna lite och sätt på ugnen på 225 grader.
Tvätta och skala rabarbern. Skär den sedan i ca 5 mm tjocka skivor.
Smörj en pajform, lägg i rabarbern och strö över socker. Hur mycket beror på vad du gillar.
Blanda samman mjölmix och socker i en skål. Lägg ner smöret och jobba snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen över bären.
Grädda, mitt i ugnen, i 225 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna lite och servera sedan med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Håller sig 2-3 dagar i kylen. Går bra att frysa.
* Mjölmixen kan du så klart välja annan!
* Vill du ha vetemjöl bytet du mixen mot 3 dl vetemjöl och tar 1 dl havregryn.