7 december, 2016
Julinspirerad overnight oats

Snabbt och enkelt fixar du en julig frukost eller mellis! Du gör den redo kvällen innan och rör bara om när magen kurrar.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Du behöver
0,5 dl havregryn (rena)
1 dl fil eller neutral yoghurt (inte tjock turkisk!)
1 msk hela el hackade solrosfrön
Lite frysta lingon
Lite mald kanel eller pepparkakskrydda
Gör så här
Fyll en liten burk, som du har lock till, med yoghurten. Krydda med lite kanel eller färdigblandad pepparkakskrydda. Lägg över havregrynen och solrosfrön. Överst lägger du lite frysta lingon.
Sätt på locket och låt stå i kylen tills det är dags för frukost.
Rör om i burken så att allt blandas och servera!
Självklart kan du göra den precis när du ska äta också, men låt då det hela stå några minuter efter att du blandat så det hinner gotta ihop sig.