22 juni, 2016
Cheesecake med jordgubbar, osötad

Midsommarafton och födelsedagsfirande. Lillan blir två och nu måste jag nog sluta kalla henne min lilla bebis… ❤️
Testade en osötad jordgubbscheesecake att fira med. Funkar bra ? Men saknar ni lite sötma (mer än från bären) kan ni vispa ned lite honung i smeten.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Receptet är för en liten tårta, 12 cm i diameter.
Du behöver
Botten
1,5 dl smulor av krossade kex…
… eller glutenfria kaksmulor
25 g smör, rumsvarmt
Smeten
175 g Phiadelphiaost
0,5 dl vispgrädde (alt. 1 dl turkisk yoghurt )
1 tsk vaniljpulver
Jordgubbar, färska och söta
(Honung om du önskar)
Gör så här
Om du använder kex (exempelvis digistivekex eller havrekakor) lägger du dem i en påse och kavlar sönder dem. Blanda sedan ned smöret. Tryck ut degen i botten på en tårtform med löstagbar botten, 12 cm i diameter. Sätt en bit bakplåtspapper runt insidan av formen så är det enklare att få ur tårtan fin.
Skölj jordgubbarna och mixa ungefär 5 stycken till en slät puré.
Vispa ihop puré, Phiadelphiaost och vanilj med elvisp.
Vispa sedan grädden tjock och fast i en egen bunke.
Blanda ihop ostsmeten med grädden och fyll formen för kakan. Tryck ut smeten och jämna till kanterna.
Låt vila och stelna i kylen i minst en timme. Blev smeten lös kan du ställa den i frysen en timme istället.
Garnera med massor av jordgubbar!