29 november, 2016
Ischoklad

Ischoklad har aldrig varit min grej. Men gjord på en bra choklad och kokosolja blev den riktigt god ? Tror inte den här satsen kommer räcka till jul ?
Utan gluten, mjölk, ägg, nötter, mandel och soja. Även lätt att göra sockerfri! Välj choklad utifrån vad som fungerar.
100 g choklad
50 g kallpressad kokosolja
Folieformar
Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt därefter kokosoljan.
Häll direkt upp i formarna och garnera med till exempel lite juligt strössel när chokladen börjat stelna lite.
Håller sig godast i kylen.
Vad gäller chokladen… Jag testade med Plamils mörka choklad. Den är helt ren men med risk för spår av soja. Plamil säljer även sockerfri choklad för den som önskar. Annars rekommenderar jag varmt Malmö chokladfabriks underbara rena 70-procentiga choklad.