11 december, 2016
Ischoklad med vit choklad

Varför inte varva ischoklad med lite vit choklad för att bryta av lite?
Jag testade mina fina pralinformar, men ischoklad passar bättre i vanliga formar då de börjar mjukna hysteriskt snabbt :/ Men fina och goda blev de ?
Utan gluten, ägg, nötter, mandel och soja. Välj choklad utifrån vad som fungerar.
100 g choklad
50 g kallpressad kokosolja
Lite vita chokladknappar
Folieformar
Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt därefter kokosoljan.
Häll direkt upp lite i formarna. Låt stelna i kylen.
Lägg nu i en vit chokladknapp och häll över ischokladsmet. Låt stelna igen.
Om du vill kan du smälta lite vit choklad och toppa med. Kanske pryda med ett djupfryst ligon om de ska ätas samma dag eller frysas?
Håller sig godast i kylen.
Vad gäller chokladen… Jag testade med Plamils mörka choklad. Den är helt ren men med risk för spår av soja. Plamil säljer även sockerfri choklad för den som önskar. Annars rekommenderar jag varmt Malmö chokladfabriks underbara rena 70-procentiga choklad.