HemSMALL Hemgjord hostmedicin

Hemgjord hostmedicin

Posted in : SMALL, SWEETS on by : Lollo Etiketter: , ,

Vi klarade vabuari med bravur! Men så fort det blev mars tog virus och baciller över här hemma… Sista veckan har hela familjen varit utslagen.

Så less på denna sjukstuga nu… I flera veckor har jag lyssnat på en evighetsslinga av hostande. Så ikväll fick jag nog och började googla hostmedicin.

Egentligen var jag inne på att se om det fanns nån halstablett, som jag kunde ge dottern som svart under ögonen förtvivlat försökte somna trots en extrem rethosta. (Jo, vi har sökt vård för den ?) MEN – tänk om hon hostar med tabletten i munnen? Nä, jag är för feg ska jag ärligt erkänna och började leta andra alternativ.

Mycket av det jag hittade innehöll extremt mycket socker. Som halstablettsklubborna exempelvis. De innehöll 3 dl socker och 0,5 dl honung! Kul och säker idé, men inte vad barn som ska sova behöver.

Så jag sökte vidare och hittade ett recept som jag enkelt kunde göra barnvänligt.

Det var tydligen inte gott (jag tyckte det var heeelt okej). Men det tog faktiskt udden av hostan. Ni vet så där som en del riktig hostmedicin gör.

Nu sover hon… Äntligen.

Receptet kan användas till barn över ett år.

Du behöver

2 msk honung

2 msk äppelcidervinäger

2 msk vatten

1 krm mald ingefära

1 krm kanel

.

Gör så här

Mät upp ingredienserna i en liten burk med tätslutande lock. Sätt på locket och skaka tills allt är blandat. Klart!

Jag gav ungefär en tesked att dricka. Jag skulle tro att det fungerar bra att blanda ”medicinen” i lite varm mjölk för en rundare smak. Men tänk på att mjölk är slembildande så använd inte det om barnet har slemhosta. Å andra sidan så är detta inte rätt medicin heller då eftersom slemmet bör få hostas upp ordentligt.

”Medicinen” ska hålla sig några dagar i rumstemperatur. Kan även förvaras i kylen. Skaka den innan användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.