19 augusti, 2016
Havrescones

Scones har alltid varit en favorit som jag fått mycket beröm för. Men utan vetet försvann det roliga med scones… Letar fortfarande efter ett fullvärdigt alternativ, men de här toppar ännu listan ?
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
6 stycken små
Du behöver
3 dl glutenfri mjölmix*
1 dl havregryn, rena
0,5 dl teff
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl naturell fil, yoghurt eller mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke. Mjuka smöret några sekunder i micron om det är kylskåpskallt och blanda sedan i det. Arbeta till en smulig massa.
Tillsätt vätskan och jobba snabbt ihop till en lite kletig deg.
Klicka ut sex degbitar på bakpappersklädd plåt och forma till dem med lite lätt fuktiga händer. Snitta bröden.
Gräddas mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera nygräddade med smör, ost och marmelad.
*Jag använder Sempers finmix.