4 september, 2016
Havregrynsgröt med äpple

Havregrynsgröt går att variera på hur många sätt som helst. Här har jag blandat i hemgjort äppelmos med kanel.
1 barnportion
Du behöver
0,5 dl havregryn, glutenfria
1 dl vatten
1 isbit äppelmos med kanel
1 tsk rapsolja
1 tsk mortlade/mixade pumpafrön
1 torkad, osvavlad aprikos
Gör så här
Om du har valt att inte har söta ditt äpplemos med aprikos men känner att du vill boosta din gröt ytterligare med c-vitamin och göra den lite sötare, kan klippa ner en aprikos i gröten och låta den koka med. Eller så tillsätter du 1 tsk aprikospuré (ca en halv isbit).
Blanda havregryn, pumpafrön, aprikos och vatten i en liten kastrull. Låt koka tills önskad tjock konsistens. Tillsätt lite extra vatten om du önskar en lösare gröt.
Häll upp i en tallrik och lägg i rapsolja och en fryst isbit med äppelmos. Blanda och låt den smälta. På så sätt svalnar gröten snabbt.