26 december, 2016
Havrecookies med sylthjärta

En lite mjuk och naturligt söt kaka med havre, banan och kokos. Genom att stämpla kakorna försiktigt kan de ge dem fina mönster och som här – fylla hjärtat med lite hemgjord chiasylt.
Fritt från gluten, ägg, soja, nötter och mandel.
Du behöver
ca 1,5 dl havregryn, glutenfria
1 mogen banan
ca 0,5 dl kokos
1 tsk vaniljpulver
Gör så här
Mosa bananen och häll i havregryn och kokos. Blanda till en smet. Den ska kännas ungefär som en chokladbollssmet. Krydda med vaniljpulver. Blanda allt ordentligt.
Rulla små bollar och tryck ut till kakor.
Blöt stämpeln i lite vatten och stämpla kakorna försiktigt. Fyll hjärtana med chiasylt. Recept på chiasylt.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter beroende på hur stora och tjocka kakorna är.
Förvaras i kyl i två dagar. I rumstemperatur håller de en dag.