18 februari, 2016
Havrecookies med kokos

Fritt från gluten, mjölk, laktos, ägg, soja, nötter och mandel.
Du behöver
1 stor mogen banan
1,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl riven kokos
1 näve solrosfrön
1 tsk vaniljpulver
ev lite blåbär eller andra bär
Gör så här
Skala och mosa banen ordentligt.
Tillsätt havregryn och kokos så att det blir en smet, typ chokladbollssmet i konsistensen. Den tjocknar lite när havren och kokosen sväller av fukten.
Häll i vaniljpulver och frön och blanda. Sist tillsätter du bär, om du vill ha det i.
Rulla till bollar och tryck ut dem till runda kakor på en plåt.
Grädda i 10 minuter på 175 grader.
Låt svalna på galler.
Håller sig 1 dygn i rumstemperatur och två i kylen.
Passar vuxna och lite äldre barn.