12 maj, 2018
Hallonbollar

Eftersom lillan inte kan äta havre försöker jag hitta bra gryn som alternativ. Hon gillar quinoa, så jag försöker lära mig själv att gilla det också. Och de här bollarna tyckte jag blev riktigt fräscha och somriga. Jag kommer helt klart att variera dem med färska jordgubbar och havre åt mig själv i sommar!
Quinoa är en ört som ursprungligen kommer från Sydamerika och är släkt med spenat och rödbeta.
Quinoa är rik på järn och magnesium. Det är också en bra källa till protein.
Receptet gav ca 20 bollar.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?
Du behöver
lite mer än 3 dl (110 g) quinoaflingor eller glutenfria havregryn
1 dl (56 g) kokosmjöl
1 dl (28 g) riven kokos
Knappt 2/3-dels paket (134 g) frysta hallon
0,5 dl (35 g) sultanrussin
Riven kokos att rulla bollarna i
.
Gör så här
Tina hallonen i en kastrull och låt dem koka i en minut.
Häll i alla andra ingredienser i en matberedare. Tillsätt de kokta hallonen.
Kör allt i matberedaren till du fått en smidig deg. Om det blir för torrt kan du tillsätta lite kallt vatten.
Rulla bollar och rulla dem i kokos om du vill.
Förvara dem i kylen eller i frysen.
Tips! Packa mer dem djupfrysta om du ska ut på sommarpicknick. Då håller de sig kalla och fräscha medan de tinar.