3 november, 2018
Döskallar av kokos

Döskallar till halloween gjorde jag av en Bounty-smet, dvs kokos. Jag halverade dock mängden socker för att slippa få den så supersöt.
Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel ?
Du behöver
50 g mjölkfritt margarin
2,5 dl riven kokos
1 dl florsocker (mer om du önskar sötare)
0,5 dl kokosmjölk (Garants)
1 krm vaniljpulver
.
Gör så här
Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan i kokos, florsocker, vanilj och kokosmjölk.
Låt svalna lite och tryck sedan ned smet i ”gjutformar” i form av en döskalle. Låt det stelna i frysen innan du försiktigt trycker ut döskallen. Upprepa tills smeten är slut.
Jag lade skallarna på en tallrik klädd med aluminiumfolie och lät de frysa ordentligt i frysen innan jag flyttade dem till en burk.
2 kommentarer
Pingback: Halloween | Small and Sweets
Pingback: Mat under utredning | Small and Sweets