17 mars, 2018
Chokladvåfflor

Vi älskar våfflor! Och sist testade vi att komplettera de vanliga med en chokladvariant.
De blev supergoda! Man orkade inte så många, men de var fylliga och perfekta som en fika eller mäktigare efterrätt. Ja, vi brukar annars äta våfflor till lunch ibland och som lunch blev de lite för söta (anser jag, men Moa ville inte sluta äta).
Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?
Du behöver
Torra ingredienser
4,5 dl mjölmix (Sempers finmix / Lailas gula)
1,7 dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Blöta ingredienser
5,5 dl mjölk
1,1 dl naturell yoghurt
0,8 dl smält smör (motsvarar 80 g)
1,5 dl socker
Om man vill
1-2 dl små chokladbitar
.
Gör så här
Ta fram våffeljärnet.Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
I en annan skål – rör ihop de blöta ingredienserna.
Häll den blandade vätskan över den torra blandningen och rör ordentligt så att eventuella mjölklumpar försvinner.
När du klar kan du röra ner små chokladbitar om du vill lyxa lite extra.
Grädda i våffeljärnet och njut dem med exempelvis lite grädde, turkisk yoghurt, sylt och bär. Eller som Moa föredrar – utan något på ?