2 augusti, 2016
Chokladtårta med rosépeppar

En tårta för den sanne chokladälskaren. Mörk choklad med smak av rosépeppar gör denna lilla godbit till en spännande vinnare.
Tårtan är mäktig och trots formen på 12 cm så räcker den till 6-8 personer.
Fri från gluten, ägg, laktos, nötter och mandel.
Du behöver
0,5 pkt havrecookies, Finax glutenfria
25 g smör, rumsvarmt
150 g mörk choklad (70-85 procent)
125 g Phiadelphiaost, laktosfri
1,5 dl vispgrädde, laktosfri
0,5 tsk rosépepparkorn
Gör så här
Lägg kexen i en påse och krossa dem. Blanda smulorna med det rumsvarma smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
Mal rosépepparn i en mortel och blanda ned det i chokladen.
Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
Garnera med exempelvis färska bär och smält mörk choklad.
Den går bra att frysa och håller sig då ca 2 månader.
Behöver du väljer du mjölkfri eller laktosfri choklad.