7 mars, 2017
Cheesecake med lemoncurd

Jag gillar blandningen mellan sött och syrligt. Den här cheesecaken är ett bra exempel på hur gott det blir.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel. Välj laktosfria alternativ vid behov.
Blir ca 12 bitar.
Du behöver
Botten
1 paket glutenfria kakor, 150 g*
50 g smör
Fyllning
400 g Philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
Lemoncurd utan ägg
3 ekologiska citroner
1 dl vatten
3 msk majsstärkelse
2 dl socker
100 g smör
Gör så här
Botten
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Mixa kexen i en matberedare. Blanda smör med kexsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylskåp och låt stelna.
Fyllning
Vispa Phiadelphia, socker och vaniljpulver fluffigt.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i färskostsmeten.
Häll sedan över smeten i tårtformen och låt stelna i kyl minst 1 timme.
* Jag använde Sempers glutenfria chokladkakor att smula sönder till en botten i detta recept. Du kan såklart välja de kakor eller söta kex som du själv föredrar.