24 juni, 2016
Cheesecake med blåbär

Njuter av sjöutsikt, utomhusfika och svensk midsommar när den är som allra bäst ?
En cheesecake täckt med halvtinade blåbär blev vårt bidrag till firandet. Sött och lite syrligt i en smakrik kombination.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Välj laktosfria alternativ vid behov.
Blir ca 12 bitar.
Du behöver
Botten
1, 5 pkt havrecookies, Finax glutenfria
50 g smör, rumsvarmt
Fyllning
400 g Phiadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
1 pkt blåbär, till toppingen
Gör så här
Botten
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Mixa kexen i en matberedare. Blanda smör med kexsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylskåp och låt stelna.
Fyllning
Vispa Phiadelphia, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i färskostsmeten. Häll sedan över smeten i tårtformen och låt stelna i kyl minst 1 timme.
Garnera med ett lager av blåbär eller massor av olika bär som du gillar.