11 september, 2016
Bacon- och broccolipaj

Paj utan ägg, gluten och laktos – går det? Absolut! I kvällens paj står det rökta baconet och Västerbottenosten för smaken. Mumma!
Passar barn över 1 år.
Pajdegen
3 dl glutenfri mjölmix*
75 g smör, rumsvarmt
1 dl kesella eller turkisk yoghurt
2 msk vatten
Nypa salt
Fyllning
2 pkt tärnad bacon
1 broccoli ”huvud”
1 röd paprika
1 dl urkärnade oliver
2 dl creme fraiche
150 g riven Västerbottenost (1 påse)
Svartpeppar
Pajdegen
Blanda mjöl, salt, smör och kesella och tillsätt sedan vattnet. Jobba ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 10 minuter.
Tryck nu ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Fyllningen
Skölj grönsakerna och skär dem i ganska små bitar.
Stek den tärnade baconen tills den börjar få lite färg. Häll i grönsakerna och låt dem fräsa med en stund.
När det har slutat vätska sig, krydda och häll i creme fraiche och ca 2/3 påse ost.
Häll ned fyllningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda på 225 grader i mitten av ugnen tills osten fått fin färg.
Servera med grönsaker eller en sallad.
* Jag använde Finax Urkraft, Durra & teff