18 februari, 2016
Vit chokladtårta

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Välj mjölkfri choklad om du behöver helt laktosfritt.
10-12 personer
Du behöver
1 pkt havrecookies, Finax glutenfria
50 g smör, rumsvarmt
300 g vit choklad
250 g Phiadelphiaost, laktosfri
1,5 dl vispgrädde, laktosfri
Gör så här
Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
Garnera med exempelvis färska bär och chokladknappar. Tårtan på bilden är garnerad med frysta lingon och fjärilar i sockerpasta.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.
Den går bra att frysa och håller sig då ca 2 månader.