10 juni, 2016
Vegansk, osötad kladdkaka

Varför inte en liten kladdkaka till fredagsmellis? Den här är inte lika kladdig som vanliga kladdkakor och har en kraftig chokladsmak. Variera mängden kakao och tid så du hittar din favorit.
Fritt från gluten, vete, ägg, nötter och mandel.
Du behöver
1,5 bananer, mogna
10 dadlar*
1,5 dl teffmjöl (alt. bovete)**
1 dl kakao
0,5 dl rapsolja
2 krm vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
Nypa salt, frivilligt
Gör så här
Mixa ihop dadlar, banan och olja till en jämn smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ihop dem med bananblandningen. Det ska bli en deg, inte smet.
Lägg över i små, ungsfasta formar och grädda på 175 grader i 10-15 minuter.
Servera med lite vispad grädde och färska bär.
* Önskar du söta med socker byter du dadlar mot 2 msk sirap. Det blir inte sött bara lite mjukare smaker.
** Vill du inte ha glutenfritt fungerar vanligt vetemjöl också bra.