HemSMALL Lunch & middag Västerbottenpaj med skinka och oliver 

Västerbottenpaj med skinka och oliver 

Comments : 1 Posted in : Lunch & middag, SMALL on by : Lollo Taggar:

Lycka är att få äta Västerbottenpaj trots två äggallergiker i familjen 😃 Kvällen till ära blandade vi ner rökt skinka i fyllningen och toppade med oliver. Sååå gott! 

Du behöver

Pajdegen

3 dl glutenfri mjölmix*

75 g smör, rumsvarmt

1 dl kesella eller turkisk yoghurt

2 msk vatten

Nypa salt


Fyllning

150 g rökt skinka 

2 dl creme fraiche

3 dl riven Västerbottenost

2 msk majsstärkelse 

Urkärnade oliver till toppningen 


Gör så här

Pajdegen

Blanda mjöl, salt, smör och kesella och tillsätt sedan vattnet. Jobba ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 10 minuter.  

Tryck nu ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. 


Fyllningen

Rör ner majsstärkelsen i créme fraichen. 

Klipp/skär skinkan i små bitar och rör ner den i créme fraichen. 

Tillsätt nu även den rivna osten och blanda ihop allt till en smet. 

Lägg över smeten i pajformen och dekorera med halverade oliver. 

Grädda på 225 grader tills pajen fått en lätt gyllene färg. Låt svalna lite och servera med grönsaker eller en sallad. 

* Jag använde Finax Urkraft Durra & teff, som tyvärr inte längre finns att köpa 😢 Sempers bovete och teff är ett bra alternativ.


1 kommentar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *