7 augusti, 2017
Västerbottenpaj med skinka och oliver

Lycka är att få äta Västerbottenpaj trots två äggallergiker i familjen 😃 Kvällen till ära blandade vi ner rökt skinka i fyllningen och toppade med oliver. Sååå gott!
Du behöver
Pajdegen
3 dl glutenfri mjölmix*
75 g smör, rumsvarmt
1 dl kesella eller turkisk yoghurt
2 msk vatten
Nypa salt
Fyllning
150 g rökt skinka
2 dl creme fraiche
3 dl riven Västerbottenost
2 msk majsstärkelse
Urkärnade oliver till toppningen
Gör så här
Pajdegen
Blanda mjöl, salt, smör och kesella och tillsätt sedan vattnet. Jobba ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 10 minuter.
Tryck nu ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Fyllningen
Rör ner majsstärkelsen i créme fraichen.
Klipp/skär skinkan i små bitar och rör ner den i créme fraichen.
Tillsätt nu även den rivna osten och blanda ihop allt till en smet.
Lägg över smeten i pajformen och dekorera med halverade oliver.
Grädda på 225 grader tills pajen fått en lätt gyllene färg. Låt svalna lite och servera med grönsaker eller en sallad.
* Jag använde Finax Urkraft Durra & teff, som tyvärr inte längre finns att köpa 😢 Sempers bovete och teff är ett bra alternativ.
1 kommentar
Pingback: Små Västerbottenpajer | Small and Sweets