HemSWEETS Jul Test av Frias pepparkaksdeg 

Test av Frias pepparkaksdeg 

Posted in : Jul, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Idag testade jag och småtjejerna Frias gluten-, mjölk- och äggfria pepparkaksdeg. Jag önskade mig en lättarbetad deg med god smak och kakor som höll. 

Degen är fryst och ska tina i kylen i åtta timmar. 

Första reaktionen var att degen var så ljus. Såg inte alls ut som en pepparkaksdeg. 

I början var jag riktigt besviken på degen. Den var blek, kladdig och stämplarna vi använde fastnade och degen runt gick knappt att få bort. Dessutom smakade kakorna nästan bara socker. Vi doppade stämplarna i bovetemjöl och då fungerade de i alla fall. 

Ju mer vi jobbade med degen desto bättre blev den dock. Och i slutet lyckades vi få bort degen runt kakorna utan problem. 

Efter gräddningen så blev de ganska knapriga. Men tyvärr förblev de ljusa och smaklösa. Barnen gillade dem, trots allt.  

Så om ni ska använda Frias färdiga pepparkaksdeg, rekommenderar jag att ni tillsätter en matsked pepparkakskryddor för lite smak. 

Men ett stort plus för att den finns! Skönt att slippa göra allt från grunden ibland ?




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *