HemSWEETS Bröd Stekpannebröd

Stekpannebröd

Posted in : Bröd, SWEETS on by : Lollo Etiketter:

Stekpannebröd är för mig stunder i köket med farmor. Jag brukade få räkna sekunder för tiden de skulle stekas och fick sedan äta dem varma medan smöret smalt på bröden. Sååå gott! Sååå mysigt ? 

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. 

6 stycken


Du behöver

3-4 dl glutenfri mjölmix

2 dl naturel yoghurt/filmjölk 

2 msk ljus sirap

1 msk rapsolja

0,5 tsk xantangummi eller 0,5 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat 


Gör så här

Rör ihop yoghurt, sirap, olja och xantangummi (alternativt fiberhusk). Låt svälla medans du värmer stekpannan och blandar resten av ingredienserna i en liten skål. Börja med 3 dl mjölmix och använd sedan mer för att få en bra deg på bakbordet. 

Häll nu i mjölblandningen i yoghurtröran och blanda till en deg. Häll ut den på mjölat bakbord och arbeta in mjölmix tills degen slutat kladda och är bra att arbeta med. 

Dela degen i 6 delar och kavla ut dem till runda plattor, gärna med en kruskavel. När du ska flytta över dem till stekpannan rullar du enklast upp dem lite på en vanlig kavel och för över dem. 

Grädda bröden på medelhög värme i en torr stekpanna. Stek nån minut på varje sida, tills de fått lite färg. 

Ät dem gärna varma så smöret smälter ?

Jag har provat Finax mix Urkraft durra och teff och Sempers mix med bovete och teff. Finax var klart godast och närmast farmors original. 

Originalrecept från Glutenfria godsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *