HemSMALL Mellanmål Solskensmuffins

Solskensmuffins

Posted in : Mellanmål, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo

Solen fortsätter gassa över oss. Men idag var det i alla fall liiite svalare så då passade vi på att baka – så klart 😂

Älskar saker som är nyttiga, går fort att baka, äts upp så fort det är klart (om jag inte räddar lite till frysen supersnabbt) och är enkla för barnen att vara med och göra. Så idag gjorde vi en sats favoriter (som ni får veta vad det är senare i år 😉) och nyttiga kanelbullar. Och så dagens experiment – solskensmuffins! Somriga, söta och saftiga. Mumsfilibabba 👍

Fungerar bra som en liten mellis eller nyttigare fika. Eller varför inte som en del av en god frukost?

Utan gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel 👍

Du behöver

1,5 dl glutenfri mjölmix (Lailas gula)*

1 banan

1 – 1,5 dl mango (fryst eller färsk)

1 tsk bakpulver

Smält smör (eller mjölkfritt margarin) att pensla med

.

Gör så här

Mosa bananen och mangon så det blir en helt slät smet. Tillsätt mjölmix och bakpulver och blanda ordentligt.

Häll eller spritsa ner smeten i små muffinsformar och grädda mitt i ungen, 15 minuter på 175 grader. Om du vill göra muffins i klassisk muffinsstorlek, gräddar du dem i 20 minuter.

Pensla muffinsarna med lite smält smör när de är klara i ugnen. Låt sedan svalna på ett galler.

Fungerar jättebra att frysa och sedan låta tina i exempelvis en liten picknicklåda.

* Mjölet – Du kan byta mjölmixen rak av mot vanligt vetemjöl (om ni inte behöver/önskar glutenfritt) eller havremjöl, majsmjöl eller andra glutenfria mjölmixer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *