22 februari, 2017
Sockerfria kärleksmums

En nyttigare variant av den klassiska kärleksmumsen/mockarutan där sötman kommer av dadlar.
En sats blir ungefär 16 bitar.
1,5 dl havremjöl, glutenfritt
0,5 dl kokosmjöl
20 dadlar
0,75 dl kakao
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
ca 0,5 dl vatten
Garnering
kokosflingor
Gör så här
Mixa dadlarna tillsammans med havremjölet tills dadlarna har sönderdelats ordentligt. Tillsätt därefter kokosmjölket och mixa tills allt är blandat.
Häll i övriga ingredienser och mixa till en fast men lite kladdig smet. Tillsätt mer vatten om smeten blir för torr.
Tryck ut smeten till en 1 cm hög fyrkant på ett bakplåtspapper. Strö över kokosflingor och klappa fast dem lite i kakan.
Ställ in i frysen i en halv timme. Ta ut och skär i fyrkantiga bitar.
Förvara i frysen.
2 kommentarer
Ska den inte vara i ugnen?
Hej! Nä, de behöver inte gräddas i ugnen 😊