HemSMALL Sockerfri tårtbotten

Sockerfri tårtbotten

Posted in : SMALL, Sockerfria godsaker, Tårtor on by : Lollo Taggar:,

Den här tårtbotten är naturligt sötad av banan och koncentrerad äpplejuice. Den är saftig och har en behaglig smak av äpple. 

Fritt från gluten, ägg, tillsatt socker, nötter och mandel.

1 botten, 12 cm i diameter


Du behöver

1 mogen banan

3 dl mjölmix, Lailas gula

1 tsk bikarbonat

1,25 dl turkisk yoghurt

1 dl koncentrerad äpplejuice 

0,5 tsk vaniljpulver 


Gör så här

Mosa bananen i en bunke och blanda ner yoghurt och äpplejuice. Tillsätt vanilj, mjölmix och bikarbonat. Rör snabbt ihop till en lös deg. Nu måste du skynda dig lite så inte jäsningen från bikarbonatet hinner försvinna innan kakan kommer in i ugnen.

Häll degen i en smord form (12 cm i diameter) men sidorna klädda med bakplåtspapper, för kakan kommer bli ungefär dubbelt så hög.

Grädda mitt i ugnen 40 minuter på 200 grader.

Låt svalna under bakduk. 

Skär i skivor för tårtbottnar. Toppen får du ta bort ?

Glutenfritt bröd blir snabbt torrt, så jag rekommenderar att du gör tårtan samma dag som du ska äta den. Eller så fryser du bottnarna och tar fram när det är dags. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *