HemSWEETS Högtider Sockerfri semla 

Sockerfri semla 

Posted in : Högtider, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Taggar:,

En semla fri från det mesta som hör en klassisk semla till. Men mycket godare, om du frågar mig ? 

Fritt från gluten, ägg, tillsatt socker, nötter och mandel.


Du behöver

1 mogen banan

3 dl mjölmix, Lailas gula

1 tsk bikarbonat

1,25 dl turkisk yoghurt

1 dl koncentrerad äpplejuice 

0,5 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk vaniljpulver 


Garnering

Chiasylt

Vispgrädde


Gör så här

Mosa bananen i en bunke och blanda ner yoghurt och äpplejuice. Tillsätt kryddor, mjölmix och bikarbonat. Rör snabbt ihop till en lös deg. Nu måste du skynda dig lite så inte jäsningen från bikarbonatet hinner försvinna innan kakan kommer in i ugnen.

Häll degen i en plastpåse nedsatt i ett högt glass. Ta upp påsen och forma en spritsstrut. Klipp försiktigt bort en liten bit av nedersta hörnet och sprita ner smeten i formarna. 

För mig har det fungerat bäst att smörja formar och skippa pappersformarna. Annars har de gärna fastnat i pappret. 

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Låt svalna under bakduk. 

Gör under tiden en chiasylt enligt receptet i länken. 

När det är dags för fika, skär du av toppen på muffinsen och gröper ur lite för att ge plats åt sylten. Lägg sedan ett rejält lager med vispad grädde. Stansa ut en liten figur ur locket och lägg ovanpå grädden. Avsluta med lite vaniljsocker om du önskar. Mums! 

Glutenfritt bröd blir snabbt torrt, så jag rekommenderar att du fryser muffinsen, om du inte ska äta samma dag, och tar fram dem en liten stund innan du ska att äta dem.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *