HemSWEETS Högtider Semlemuffins med hemgjord chiasylt

Semlemuffins med hemgjord chiasylt

Posted in : Högtider, Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo

Fri från: gluten, ägg, mandel, nötter och laktos.

Du behöver

5 dl mjöl (3 Lailas gula + 2 Sempers finmix)

3 dl socker (kan nog minskas ned)

3 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljpulver

1 tsk kardemumma

50 g laktosfritt smör

2,5 dl laktosfri mjölk

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och häll ner i bunken. Tillsätt mjölken.

Blanda samman allt.
Häll i formar (inte hela vägen upp).

200 grader och prova med sticka för att se den är klar.

Tips! Går även att göra som sockerkaka. Då tar den ca 45 min att grädda.

Låt svalna. Skär av toppen. Lägg ett lager sylt och spritsa med laktosfri grädde. Stansa ut nåt kul ur locket och lägg på det. Pudra vaniljsocker över.


HALLON- och BLÅBÄRSSYLT 

1 paket frysta hallon & blåbär

1 msk chiafrön

(Vaniljsocker / vaniljpulver)
Tina i kastrull och låta koka nån minut.

Dra av kastrullen och rör ner chiafrön och ev vanilj för att söta sylten.

Låt svalna.

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *