HemSWEETS Småkakor Sega chokladkakor 

Sega chokladkakor 

Comments : 1 Posted in : Småkakor, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

Blev så sugen på något enkelt, snabbt och riktigt smaskigt. Med sin knapriga yta och sega innehåll blev de här chokladkakorna helt perfekta ? 

De är dessutom lätta att anpassa efter behov. Jag gjorde mina fria från det mesta men vill man göra dem med vetemjöl så byt bara mjölmixen mot 1 dl vetemjöl. I övrigt följ receptet.  

Fritt från gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel. 

Receptet ger 17 kakor.

Du behöver

2 dl glutenfri mjölmix (ex Sempers finmix) 

1 dl havremjöl, rent

1 dl socker 

4 msk kakao

2 tsk bakpulver 

1 krm vaniljpulver 

1 nypa salt

1 dl sirap

1 dl smält smör eller mjölkfritt margarin (motsvarar ca 75 g) 


Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smält smör/margarin och sirap. Rör ihop till en tjock smet. Låt vila och svälla lite under 5-10 minuter. 

Forma bollar i storlek av en pingisboll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer att flyta ut, så lägg dem glest. 

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Kakorna är väldigt mjuka tills de svalnat. 

1 kommentar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *