5 januari, 2017
Sega chokladkakor

Blev så sugen på något enkelt, snabbt och riktigt smaskigt. Med sin knapriga yta och sega innehåll blev de här chokladkakorna helt perfekta ?
De är dessutom lätta att anpassa efter behov. Jag gjorde mina fria från det mesta men vill man göra dem med vetemjöl så byt bara mjölmixen mot 1 dl vetemjöl. I övrigt följ receptet.
Fritt från gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel.
Receptet ger 17 kakor.
Du behöver
2 dl glutenfri mjölmix (ex Sempers finmix)
1 dl havremjöl, rent
1 dl socker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1 dl sirap
1 dl smält smör eller mjölkfritt margarin (motsvarar ca 75 g)
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smält smör/margarin och sirap. Rör ihop till en tjock smet. Låt vila och svälla lite under 5-10 minuter.
Forma bollar i storlek av en pingisboll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer att flyta ut, så lägg dem glest.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Kakorna är väldigt mjuka tills de svalnat.
1 kommentar
Pingback: Enkel picknick | Small and Sweets