HemSWEETS Högtider Sega chokladkakor med polkagris

Sega chokladkakor med polkagris

Posted in : Högtider, Jul, Småkakor, SWEETS on by : Lollo Taggar:, ,

Knapriga och sega chokladkakor är så gott! De blir klara snabbt och passar perfekt att göra tillsammans med små barn.

Så här till julen doppar jag kakorna i krossade polkagrisar vilket gör dem både vackra och extra smaskiga.

Kakorna fungerar jättebra att göra mjölkfria genom att byta smöret till mjölkfritt margarin.

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

Du behöver

2 dl glutenfri mjölmix (ex Sempers finmix)

1 dl havremjöl, rent

1 dl socker

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1 nypa salt

1 dl sirap

1 dl smält smör eller mjölkfritt margarin (motsvarar ca 75 g)

Krossade polkagrisar att doppa i

.

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smält smör/margarin och sirap. Rör ihop till en tjock smet. Låt vila och svälla lite under 5-10 minuter.

Passa på att krossa polkagrisarna medan du väntar.

Forma bollar med hjälp av ett teskedsmått, doppa ovansidan i polkagriskross och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer att flyta ut, så lägg dem glest.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-9 minuter. Kakorna sjunker ihop och är väldigt mjuka tills de svalnat. Sedan får de en knaprig yta och förblir sega inuti.

Ätes med fördel direkt när de svalnat, men går oxå bra att frysa och ta framtill fikat. Förvaras de i en burk framme riskerar de däremot att mjukna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *