9 december, 2017
Saffransbollar

Kunde inte låta bli att testa detta enkla recept på saffransbollar som Zeinas kitchen lade ut. Superenkla att göra och goda att plocka fram till julens alla fikor ☺️
Du behöver
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
0,5 g saffran (öka om du vill ha mycket smak)
.
Garnering
Riven kokos
.
Gör så här
Blanda kokos, saffran och kondenserad mjölk ordentligt i en kastrull.
Låt sjuda på medelvärme i ungefär 3-4 minuter. Rör hela tiden för det bränns annars snabbt fast i botten.
Smeten ska vara tjock och kladdig.
Låt smeten svalna i en övertäckt skål i kylen / lite svalare plats.
Rulla bollar och vänd dem sedan kokos.
Håller sig i kylen ungefär en vecka och går jättebra att frysa. Fungerar dessutom bra att äta direkt från frysen ?