HemSWEETS Bröd Risbröd med morot

Risbröd med morot

Comments : 3 Posted in : Bröd, SWEETS on by : Lollo Etiketter:,

Strikt diet för lillan. Ris som vi annars försökt undvika i bak på grund av arseniken, har nu fått bli en vanlig ingrediens.

Här är en variant med morötter, av det risbröd vi fick recept på av dietisten. Det blev mitt favoritbröd under de veckor vi följde dieten.

Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, soja, ägg, frön, nötter och mandel ?

Du behöver

30 g jäst

1 tsk bakpulver

3,5 dl vatten

0,5 tsk salt

1 msk socker

4 msk pofiber

30 g mjölkfritt margarin

5,5 dl rismjöl

1 dl morotspuré (jag köpte färdig morotspuré på barnhyllan)

.

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Smula hösten i degbunken.

Smält det mjölkfria margarinet. Tillsätt vatten och värm till fingervarmt.

Häll degspadet över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.

Tillsätt salt, socker och Pofiber. Låt svälla i 10 minuter.

Blanda ner morotspuré.

Blanda rismjölet med bakpulvret och tillsätt det till degspadet. Blanda degen ordentligt med degkrokar.

Olja 12 muffinsformar och klicka i smeten. Enklast är formar av silikon, men de ger tyvärr alltid lite bismak.

Låt jäsa i 30 minuter.

Grädda i ca 15 minuter.

Går bra att frysa.

3s kommentarer

3 kommentarer

  • Pingback: Mat under utredning | Small and Sweets

  • Jennie
    december 20, 2018 at 1:25 e m

    Hur mycket morotspuré är det i receptet?

    • Lollo
      december 20, 2018 at 1:30 e m

      Oj! Missade jag att skriva in det? Så bra att du uppmärksammade mig på det ? Jag brukar ta en barnmatsburk med morotspuré. Den motsvarar 1 dl.
      Uppdaterar receptet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *