HemSWEETS Småkakor Rabarberrutor

Rabarberrutor

Posted in : Småkakor, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Jag älskar rabarber! Och rabarberpajer! Men resten av familjen är måttligt förtjusta i denna sötsyrliga delikatess. Så med hjälp de här rabarberrutorna kan jag lyxa med mina favoritsmaker i lagom bitar – alldeles själv! Bara synd att jag inte var ensam om att gilla dem 😂

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

20 stycken

Du behöver

Fyllning

3 stjälkar rabarber

0,5 dl socker

0,5 dl vatten

2 tsk majsstärkelse

Deg

120g smör, rumsvarmt

0,5 dl muscovadosocker

1 dl socker

2,5 dl glutenfria havregryn (rena)

2 dl glutenfri mjölmix* (Lailas gula)

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

Gör så här

Fyllning

Skölj och skala rabarbern. Skär stjälkarna i ca 1 cm långa bitar och lägg dem tillsammans med vattnet i en kastrull. Låt dem koka sönder ordentligt så de blir ett mos. Blanda i socker till lagom sötma, ca 0,5 dl.

Strö över majsstärkelse med hjälp av en tesil och vispa kraftigt så att majsstärkelsen inte klumpas.

Dra sedan kastrullen åt sidan medan du gör botten.

Deg

Rör samman det mjuka smöret och sockret i en skål. Blanda därefter i alla torra ingredienser så du får en slät smuldeg. Täck en ca 20 x 20 cm stor ugnsform med bakplåtspapper. Klappa ut lite mer än hälften av degen i formens borren.

Häll nu över rabarbermoset och fördela det jämnt över degen. Strö över resten av smuldegen överst.

Grädda i 20-25 minuter i 175 grader varm ugn. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

Njut! 😘

Förvara kakorna i kylen. De går även utmärkt att frysa.

* Jag använde Lailas gula mjölmix, men kan du äta vetemjöl går det bra att byta rakt av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *