HemSMALL Lunch & middag Potatisplättar

Potatisplättar

Posted in : Lunch & middag, Mellanmål, SMALL on by : Lollo Taggar:

Potatisplättar är perfekta att göra när det blir potatismos över från middagen.

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. 


Du behöver 

Potatismos

Havremjöl, glutenfritt (eller valfritt mjöl)

1 liten burk majs

Basilika, torkad eller fryst 


Gör så här

Blanda ner mjölet i moset. Det ska vara så pass mycket mjöl att smeten blir ganska tjock och stadig. 

Blanda ner majs och krydda med basilika efter smak. 

Rulla bollar i storleken av en golfboll och tryck ut dem lite lätt på en bakpappetsklädd plåt. Lägg dem inte för tätt, för de flyter ut. 

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. 

Servera direkt med lite lingonsylt eller styckfrys dem. När de är genomfrysta kan du lägga över dem i en påse/låda och förvara i frysen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *