HemSMALL Mellanmål Plommon- och päronpaj

Plommon- och päronpaj

Posted in : Mellanmål, Mjuka kakor & bullar, SMALL, Sockerfria godsaker, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Både päron och plommon blir söta och goda av sig själva i ugnen, så socker är helt onödigt i denna paj. Lite socker i degen blir bra, men är inte nödvändigt.

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Använd mjölkfritt margarin för mjölkfri version. 

2-3 små portionspajer


Du behöver

2 dl glutenfri mjölmix, Urkrafts durra & teff

(3 msk socker)

1 tsk vaniljpulver 

ev torkad ingefära

50 smör 

1 moget päron

1-2 plommon, beroende på storlek


Gör så här

Ta fram smöret så det hinner mjukna lite och sätt på ugnen på 225 grader.

Skala och fintärna plommon och päron. Smörj två små portionsformar och lägg i frukten.

Blanda samman mjölmix vaniljpulver och ingefära i en skål. Lägg ner smöret och jobba snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen över frukten. 

Grädda, mitt i ugnen, i 225 grader i ca 10 minuter. 

Låt svalna lite och servera sedan med glass, vispad grädde eller vaniljsås. 

Håller sig 2-3 dagar i kylen. Går bra att frysa. 

Mjölmixen kan du så klart välja annan! 

Vill du ha vetemjöl bytet du mixen mot 2 dl vetemjöl och tar 75 g smör. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *