27 juni, 2018
Plättar med durra

Grundreceptet för plättar är enkelt att variera med hjälp av olika mjölsorter. Den här gången blev det durra som fick ge lite mer näring och smak.
Durra är ett smakrikt och naturligt glutenfritt sädesslag (egentligen en gräsart) som ursprungligen kommer från Afrika. Egenskaperna i bakning liknar havremjöl.
Plättarna serverades med ekologiska vindruvor och äpplestjärnor. Grädde och chiasylt fanns också för den som önskade.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?
Du behöver
2,5 dl mjölk
1 dl mjölmix (Lailas gula)*
0,5 dl durramjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 msk smält smör
.
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan i mjölken och vispa. Tillsätt det smälta smöret och blanda.
Stek på medelvärme.
* Byt mjölmixen rakt av mot vetemjöl om du inte behöver glutenfritt.