HemSWEETS Högtider Påskbakelse utan socker 

Påskbakelse utan socker 

Posted in : Högtider, Mellanmål, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Taggar:,

En liten ägginspirerad påskbakelse utan ägg och socker för de små. 

Fria från tillsatt socker, gluten, ägg, nötter och mandel.


Du behöver 

ca 2 dl havregryn, glutenfria

1 stor mogen banan

1 krm vaniljpulver  eller 1 msk kakao

Turkisk yoghurt 

Mangopuré 


Gör så här

Mosa bananen och häll i havregryn. Blanda till en smet som ska likna en chokladbollssmet. Krydda efter smak. 

Tryck ut i små smorda formar så de bildar små skålar.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 12 minuter. 
Låt svalna. 

Ta ur kakorna (de är lite mjuka) och fyll med turkisk yoghurt och mangopuré. 

Kakorna förvaras i kyl i två dagar. I rumstemperatur håller de en dag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *