29 maj, 2016
Päronmums

Mellis som passar från ca 7 månader. Låt lite rivet päron tillsammans med kardemumma och smör gotta till sig i ugnen.
Du behöver
Päron, helst ganska mjukt
Kardemumma, mald
Ingefära, mald
Smör (osaltat för de minsta)
Gör så här
Tvätta och skala päronet. Riv det grovt och lägg i en smord ungssäker liten form.
Krydda på lite kardemumma och ingefära. Rör om. Lägg på en klick med smör.
Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Päronet ska vara ordentligt mjukt.
Låt svalna.
Mellisen fungerar som den är men passar också bra att servera med turkisk yoghurt. Eller varför inre blanda ner i gröten?
Tips!
Gör satsen på några päron och frys in portioner i isbitsformar. Ta sedan ur dem och förvara i en burk/påse i frysen. Perfekt att ta en bit eller två och lägga ned i en burk till picknicken i sommar. Då smälter de och kommer bli svalt och gott ?