HemSMALL Pannacotta utan socker

Pannacotta utan socker

Posted in : SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Taggar:

Pannacotta som efterrätt eller en liten lyxig mellis? Utan socker blir pannacottan riktigt nyttig. Välj bär och dekoration utifrån vad du gillar och säsong.

Lagom för en vuxen eller två barn.

Utan gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel 👍

Du behöver

1 dl kokosgrädde

0,5 tsk gelatinpulver

En nypa vaniljpulver

Blåbärstäcke

1 dl blåbär

1 nypa mald ingefära

1 krm gelatinpulver

.

Gör så här

Värm kokosgrädden (inte koka) och rör ner gelatin och vanilj. Häll upp i ett glas eller små portionsskålar. Äggkoppar brukar kunna bli fina till barnportionerna.

Häll blåbären (frysta eller färska) i en liten kastrull och låt dem sjuda ihop till en sylt. Rör lite så att bären går sönder.

Vill du ha ett jämnt och fint blåbärstäcke så silar du nu ”sylten” genom en finmaskig sil. Tillsätt gelatin och lite mald ingefära och rör ihop.

Häll ”sylten” över pannacottan och låt stelna färdigt i kylen under några timmar eller över natten.

Dekorera med färska bär eller som jag – med några kokosflarn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *